Web Design
Software
Mobile apps

BEZ PANIKE MOLIM, U PITANJU JE SAMO JEDAN POTPUNO NOVI SVIJET :)

TREBATE HEROJA? U glavi vam odzvanjaju riječi i melodija pjesme "I Need a Hero", teško dišete i nešto vas pritišče u prsima? Naravno da ne. Nije riječ o tako ozbiljnom problemu i tako ozbiljnim posljedicama, ali trebate biti svjesni da mobilni svijet neće nestati. Zapravo će ga biti sve više. Uskoro će sve i svako biti mobilni pa se trebate zapitati šta vam zapravo treba kako biste se pripremili na vrijeme koje dolazi (ili je već došlo). Da li vam treba mobilni web site, web stranica koja je u potpunosti responsive, posebna mobilna aplikacija za vaše kupce i partnere ili neki poseban super widget koji će vam pomoći da se "istaknete" i "izvirite iz gomile". Mi smo sa mobilnim svijetom počeli davno, još kad smo 1999. godine kapetanima i prevoznicima koji dolaze u Luku Koper omogućili da preko mobitela saznaju koliko je tereta na njihov brod natovareno ili sa njega istovareno. Još tada, prije 15 godina, bilo nam je jasno kuda tehnologija ide.
OSVRNITE SE Pogledajte oko sebe i razmislite šta se dešava. U restoranima, na ulici, u javnom prijevozu ljudi sjede, gledaju u sve veći broj sve raznovrsnijih mobilnih uređaja, nešto tipkaju, klikaju, čitaju i slušaju. Svijet se promjenio. Postao je mobilan.
ANALIZIRAJTE Razmislite o svom mjestu u tom svijetu. Koliko dobro ste se adaptirali, jeste li dostavili svoju ponudu, kako i šta po tom pitanju poduzimate? Ne treba vam sve! Trebate tek male fragmente tog svijeta prilagoditi svojim potrebama i pozicionirati se tamo gdje treba.
DJELUJTE Sve što se započne i završi se. Isplanirajte korake, razmislite i osmislite koncept. Djelujte! Ako i ne znate šta vam tačno treba ili ne znate koliko je vaš koncept isplativ, javite nam se pa ćemo zajedno naći rješenje. Upamtite, mobilni svijet neće nestati!
MOBILNI SVIJET JE TU I OSTAJE TU ZAUVJEK
MOBILE WORLD CONGRESS 2014
Connected City, NFC uređaji, monitoring zdravstvenog stanja, automobili koji znaju da dolazite po njih i mnoštvo drugih tehnoloških inovacija biće sasvim uobičajeni u skorijoj budućnosti. Od 24. do 27. februara 2014. godine u Barceloni je održana mobile world konferencija na kojoj se moglo doznati mnogo o trendovima i promjenama koje nas očekuju u budućnosti. U donjem videu možete pogledati kratku najavu za konferenciju, a na web adresi mobileworldcongress.com detaljna izlaganja brojnih govornika poput Marka Zuckerberga ili Ginni Rometty...